Software evaluare angajati-Evaluare 360

logo.hrp.performance-management

Performance Management, parte din platforma integrata Human Resources Planning, sustine procesul de evaluare a performantei, designul acestuia fiind personalizat potrivit modelului de business, aliniat cu valorile si obiectivele de business.

Aplicatia permite construirea in detaliu a procesului de evaluare, a elementelor si fluxurilor necesare, face legatura cu restul componentelor platformei, prin transferul rezultatelor evaluarii performantei in Personnel Management, in vederea stocarii acestora, pentru o evidenta centralizata a datelor de personal, prin transferarea informatiilor privind nevoile de training, identificate ca urmare a evaluarii performantei in aplicatia Training Management, prin determinarea nivelului recompenselor acordate in functie de scorul obtinut ca urmare a masurarii competentelor si gradului de indeplinire a obiectivelor (comisioane, bonusuri de performanta).

Functionalitatile aplicatiei

Definire structura si proces de evaluare si configurari

Procesul de evaluare si planul de dezvoltare

Automatisme si notificari

Beneficii

Flexibilitatea aplicatiei permite designul particularizat al procesului de evaluare a performantei in cele mai mici detalii, fiecare etapa din cadrul procesului putand fi transpusa pe platforma.

Automatizarea si personalizarea procesului de evaluare va eficientiza practica prin eliminarea poverii administrative a gestionarii unui volum impresionant de formulare hard copy, fiind posibila generarea, completarea si stocarea electronica a acestora, prin eliminarea timpilor alocati comunicarii individuale a actiunilor necesare in fiecare etapa a procesului, sistemul notificand automat actorii implicati in fiecare etapa, prin emiterea automata de rapoarte privind rezultatele evaluarii, precum si prin legatura cu restul practicilor de resurse umane, platforma fiind suport pentru o practica integrata de resurse umane.

Ce este evaluarea 360?

Evaluarea 360 sau feedback-ul multisursa este un proces prin care angajatii primesc feedback confidential, anonim, de la oamenii din jurul lor cu care lucreaza. O evaluare 360 poate veni din partea managerului, colegilor, subalternilor (daca este cazul) sau clientilor cu care lucreaza, dar poate fi facuta si direct de angajatul care isi autoevalueaza performanta la locul de munca.

Sfaturi pentru o evaluare 360 corecta:

Cel mai important aspect al unei evaluari 360 grade este anonimatul. In afara sefului direct, ceilalti participanti la feedback-ul multisursa trebuie sa ramana anonimi, pentru ca acestia sa ofere mai multe infomatii si chiar recomandari in ceea ce priveste activitatea angajatului evaluat.

O evaluare 360 complexa este obtinuta de la 8 pana la 12 persoane care lucreaza cu sau in apropierea angajatului evaluat. De asemenea, persoana pentru care se face evaluarea 360 grade va completa un formular prin care isi evalueaza munca. Toate raspunsurile din formulare sunt confidentiale, iar rezultatele finale sunt adunate intr-un raport si prezentate angajatului de catre seful sau direct.

 

Ultimele noutati
Cele mai citite articole
Web Statistics