cultura organizationala

 

Recrutarea de personal – Ce trebuie sa stii inainte sa apelezi la o agentie 

Romanian Software va ofera servicii de recrutare la standarde inalte si cu un timp mediu de finalizare de doua saptamani. Procesul de recrutare presupune un sir lung de etape si inseamna strategie, cautare, atragere, evaluare a candidatilor pentru ca in final sa fie selectata persoana ideala pentru o anumita functie.

Cand nu este vorba despre o organizatie mica, recrutarea poate fi un proces dificil, consumator de energie si timp pentru departamentele de HR ale companiilor, care si asa sunt de multe ori suprasolicitate. Totul devine insa mai usor cu ajutorul echipei Romanian Software de specialisti in recrutare.

Putem fi asul din maneca in momentul in care va aflati in cautare de personal, indiferent ca este vorba despre pozitii de entry-level, middle-level sau pozitii de top management. Va ajutam nu numai sa gasiti angajatul ideal, dar si sa economisiti timp pretios si bani.

De ce sa apelezi la o firma de recrutare de personal?

Finante, energie, contabilitate, IT, management, vanzari, marketing… indiferent in ce domeniu ati activa, Romanian Software are un singur scop: sa va gasim intr-un timp cat mai scurt candidatii ideali. Pentru a ne atinge obiectivele avem o baza de date foarte bine pusa la punct si in acelasi timp cautam in mod activ candidati si facem networking.

Care sunt etapele procesului de recrutare?

Procesul de recrutare cuprinde mai multe etape. Mai intai, se stabileste o intalnire intre specialistul de recrutare si un reprezentant al companiei – client, pentru a se stabili clar cerintele pentru posturile vacante. Apoi, interogam baza noastra de date pentru a selecta candidatii eligibili. Mai departe, cautam in piata in mod activ candidatii potriviti. Dupa ce aceste etape sunt finalizate si asta se va intampla destul de rapid, vom intocmi o lista a candidatilor posibili, o vom analiza in amanunt. Apoi, ii vom evalua pe acest candidati si vom intocmi o lista scurta cu cei mai potriviti. Lista scurta impreuna cu opinia noastra despre fiecare candidat in parte vor ajunge in scurt timp la firma – client. In functie de agenda managerului implicat in procesul de recrutare, vom suna candidatii si vom stabili interviurile cu acestia.

Va asiguram ca in compania noastra candidatii trec prin selectii riguroase, care se desfasoara in mai multe etape. Candidatii din baza de date ai agentiei completeaza formulare cu date personale, trec prin interviuri, testari de competente si testari psihologice.

Cum se face recrutarea pentru Top Management?

Recrutarea de manageri de top este de foarte multe ori o provocare, mai ales, atunci cand cerinta clientului este specifica: vrea un anume candidat de la o anume companie, chiar persoana X. Insa, ca regula generala deja ”impamantenita”, clientii nostri ne indica o lista a companiilor targetate, iar uneori primim doar profilul candidatului ideal. Desi toate aceste trei situatii sunt destul de diferite, ele ne solicita deseori la maximum inteligenta, cunostintele, abilitatile si capacitatile de networking si relationare.

Cand head hunterii nostri au misiunea de a convinge un manager de la o anumita companie sa vina sa lucreze pentru clientul nostru, rezultatele nu intarzie sa apara. Uneori, schimbam strategiile pana gasim una care sa functioneaze si sa ne duca direct la tinta, alteori, avem mai multe intalniri si discutii, in care ne asiguram ca totul va ramane confidential. Cert este ca oricare ar fi metoda pe care o alegem, gasim candidatul perfect pentru o pozitie cheie.

Beneficii recrutare de personal

Beneficii aduse de firma de recrutare:

  • faceti economie de timp pentru ca veti reduce considerabil orele pe care managerii le dedica pentru intervievarea candidatilor;
  • ne ocupam de comunicarea cu toti potentialii candidati;
  • va reducem costurile atat pe termen scurt, cat si pe termen lung;
  • va scutim de orele pierdute analizand zeci, chiar sute sau mii de CV-uri;
  • va trimitem o lista scurta de candidati calificati;
  • primiti o scrisoare de recomandare despre fiecare candidat in parte;
  • detinem instrumente profesioniste de evaluare a candidatilor;
  • facem un briefing candidatului despre compania clientului, optimizand astfel timpii de interviu.

Ultimele noutati
Cele mai citite articole
Web Statistics