ROELDESPRE ROEL

ROEL este o companie infiintata in anul 1991, care promoveaza si implementeaza tehnologii si servicii de inalta calitate, oferindu-le clientilor sai solutii complete de echipamente de birotica. Din anul 1993, activitatea ROEL a crescut in mod constant, fiind in corelatie directa cu dezvoltarea pietei.

Extinderea afacerii a atras deopotriva un portofoliu semnificativ de clienti, conducand la deschiderea a 24 de birouri in tara (in orasele Arad, Bacau, Baia Mare, Brasov, Bistrita, Buzau, Calarasi, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Deva, Giurgiu, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Suceava, Targu Mures, Tg. Jiu si Timisoara). La ora actuala, ROEL are acoperire nationala sustinuta de o echipa compusa din peste 200 de specialisti angajati permanent.

Inca din anul 2001, ROEL a obtinut certificarea ISO 9001, acordata de Societatea Romana pentru Asigurarea Calitatii, ca o confirmare a faptului ca implementeaza si mentine un sistem integrat de calitate, ce raspunde celor mai inalte cerinte ale standardelor ISO. De asemenea, ROEL este certificata ISO14001, OHSAS 18001 si ISO/IEC 27001.

CONTEXTUL

ROEL este o companie in continua dezvoltare, iar cresterea cifrei sale de afaceri nu poate merge decat in tandem cu extinderea echipei. Coducerea companiei a decis angajarea echipei Romanian Software pentru un proiect complex de recrutare (tehnicieni de printing, specialisti in sales si support).

SOLUTIA

Pentru a veni in intampinarea clientului, echipa Romanian Software a inceput procesul de recrutare prin deschiderea unei prime pozitii de test. Clientul a fost multumit si a decis continuarea procesului de recrutare initiat.

Pentru a putea realiza o recrutare eficienta, echipa Romanian Software considera ca este absolut necesar sa le ofere candidatilor suficiente informatii despre viitorul angajator, astfel incat sa isi poata face o idee completa despre atmosfera din birourile companiei si despre conditiile efective de lucru. Totodata, recrutorii Romanian Software ii pregatesc pe potentialii angajati in ceea ce priveste asteptarile pe care compania – client le are de la ei.

Procesul de recrutare s-a desfasurat intr-un timp destul de scurt, de la demararea colaborarii dintre Romanian Software si ROEL si pana la angajarea efectiva a specialistilor cautati,  trecand mai putin de o luna. Echipa Romanian Software a cautat cei mai buni prospecti si a venit cu o oferta consistenta de candidati bine pregatiti in domeniile cautate.

Fiecare candidat din cei selectati cu foarte mare atentie a fost verificat in asa fel incat sa corespunda criteriilor angajatorului ROEL. Mai mult, fiecare dintre cei alesi si trimisi la interviurile de angajare a primit o scrisoare de recomandare din partea recrutorilor Romanian Software, prin care compania – client a primit informatii pe scurt despre profilul candidatului, motivatia sa, atitudinea fata de job, asteptarile salariale si experienta profesionala, precum si motivul pentru care a plecat de la ultimul job, dar si concluziile recrutorului si de ce il recomanda pentru locul de munca respectiv.

BENEFICII

Recrutarea personalului unei companii, alaturi de serviciile de administrare si salarizare sunt, in majoritatea cazurilor, activitati costisitoare, care necesita departamente specializate, bine organizate, cu oameni bine pregatiti, si care, in majoritatea situatiilor, nu au nicio legatura cu activitatea de baza a firmei. Se recomanda astfel apelarea la serviciile unei companii care a dobandit o buna cunoastere si intelegere a diversitatii modelelor de business din piata si care poate sa ofere servicii flexibile. In al doilea rand, dar cu o importanta egala, aceasta companie trebuie sa fie capabila sa vada cu claritate toate detaliile practicilor din compania client, pentru a putea anticipa situatii și a veni cu soluții adaptate nevoilor.

Prin contractarea unui furnizor extern pentru recrutare, selectarea candidatilor si angajarea efectiva in ROEL s-au desfasurat rapid, noii angajati au fost bine pregatititi cu privire la ce ii asteapta la intrarea in companie si ce au de facut pentru a se integra si adapta in cel mai scurt timp posibil.

Mai mult decat atat, ROEL a primit acces la o plaja larga de candidati si a putut alege omul potrivit la locul potrivit. Mai exact, compania a avut cea mai mare plaja de candidati posibila in acel moment pentru posturile respective. Angajarea rapida a permis ROEL sa isi continue planurile de dezvoltare, iar costurile acestui proces (de timp si de bani) au fost mai mici fata de situatia in care procesul de recrutare s-ar fi facut de catre persoane din interiorul companiei.

De asemenea, este la fel de important de mentionat ca Romanian Software le ofera companiilor – client o perioada de garantie de trei luni, perioada in care pot cere inlocuirea candidatului gasit si angajat fara sa fie nevoite sa suporte niciun fel de cost suplimentar. In cazul ROEL nu s-a facut nicio astfel de solicitare, compania fiind multumita de noii angajati, care au fost integrati rapid in companie.

OPINIA BENEFICIARULUI

Cristina Popescu, HR Manager:

“Marea provocare in zilele noastre: identificarea si atragerea resurselor umane adecvate.

Externalizarea procesului de recrutare catre Romanian Software poate fi rezumata in trei cuvinte: viteza, calitate si economii.Echipa cu care am lucrat este specializata in recrutarea de personal, fiind formata din profesionisti in domeniu, care au acumulat o experiența vasta de-a lungul carierei lor. Garantam ca prin utilizarea cunostintelor si a expertizei consultantilor Romanian Software veti adopta solutia perfecta pentru compania dumneavoastra in toate procesele si activitatile de HR”.

 

Ultimele noutati
Cele mai citite articole
Web Statistics