Normele de aplicare ale Codului Fiscal amendate

In Monitorul Oficial Nr. 136 din 14 Martie 2013 s-a publicat Hotararea de Guvern nr. 84 pentru completarea Normelor de aplicare a Codului Fiscal.

Normele Codului Fiscal au fost corelate cu modificarile intervenite prin publicarea Ordonantei nr. 8/2013, dar au fost aduse si alte modificari, privind procedura de declarare a impozitului pe venit.

Se detaliaza in Normele de aplicare a Codului Fiscal modalitatea de determinare a diurnei care se asimileaza salariilor in vederea impunerii, se reitereaza mecanismul de calcul, retinere si plata a impozitului aferent sumelor reprezentand salarii, diferente de salarii, dobanzi si actualizarea acestora cu indicele de inflatie, obtinute in baza Hotararilor Judecatoresti.

In plus fata de alinierea Normelor de aplicare a Codului Fiscal cu modificarile aduse de Ordonanta nr. 8/2013, s-au adus modificari in ceea ce priveste modalitatea de declarare a impozitului pentru salariatii detasati la alte unitati.

Astfel, anterior modificarilor aduse de HG nr. 84/2013, obligatia de declarare pe beneficiar de venit a impozitului retinut salariatilor detasati apartinea unitatii la care salariatii erau angajati, indiferent care dintre unitatati intocmea statele de plata si calcula impozitul pe salarii. Prin modificarile aduse, obligatia declararii revine unitatii care plateste venitul.

Comments

comments

Ultimele noutati
Cele mai citite articole
Free MP3 Downloads Descarca de pe YouTube in Mp3 Youtube to Mp3 YouTube Mp3 Download Trilulilu Download YouTube Downloader Web Statistics