Cum alegi compania de leasing de personal

leasing de personal

A aparut un proiect neplanificat la serviciu si nu dispui de personal suficient pentru implementarea lui ori ai o perioada in care activitatea a crescut, iar forta de munca actuala este insuficienta? Mai multi angajati ai companiei pleaca sau vor pleca in curand in concediu de crestere a copilului, iar golul ramas trebuie sa fie suplinit rapid? Ai la indemana serviciile de leasing de personal.

Prin servicii de leasing de personal, firma in cauza iti pune la dispozitie personalul calificat de care ai nevoie pentru o anumita perioada de timp, persoanele selectate ramanand angajatii respectivei companii.

Astfel, se elimina eforturile pe care ar fi trebuit sa le faci pentru a angaja personal suplimentar (de la recrutare si pana la formalitati de angajare si calcul de salarizare). Medicina si protectia muncii sunt gestionate tot de agentul de leasing de personal. Renuntarea la salariatii temporari se face la final in baza unei notificari scrise.

Care sunt criteriile de care sa tii cont cand alegi firma de leasing de personal

In primul rand, asigura-te ca firma respectiva dispune de angajatii de care ai tu nevoie, din domeniul tau de activitate! Apoi, uita-te la companii care ofera servicii care se potrivesc nevoilor tale de resurse umane si vezi daca firma respectiva este suficient de flexibila! Este la fel de important sa ceri referinte si sa verifici daca are toate autorizatiile de functionare necesare. Mai departe, vezi ce experienta are compania, caci este de preferat sa optezi pentru una cu mai multa vechime pe piata muncii. Cauta informatii despre stabilitatea ei financiara, ca sa nu existe probleme la plata salariilor! Daca sunt probleme de comunicare la inceput, chiar si minore, poate nu este firma potrivita pentru colaborarea pe care o doresti. Tine cont ca trebuie sa existe o relatie foarte buna de comunicare intre firma de leasing si compania ta, astfel incat toate informatiile sa ajunga corect si rapid la angajatii temporari.

Leasingul de personal iti poate oferi o varietate de beneficii, inclusiv o reducere a cheltuielilor, dar cu toate acestea, nu este o strategie suta la suta sigura, fara un anumit risc. Pentru ca riscurile sa fie cat mai mici, angajatorii ar trebui sa aleaga cu foarte mare atentie o companie de leasing, cu un portofoliu favorabil, care ofera serviciile pe care si le doresc, la un pret bun.

Comments

comments

Ultimele noutati
Cele mai citite articole
Web Statistics