Completari privind taxarea indemnizatiilor de delegare si detasare

In Monitorul Oficial nr. 310/29.05.2013 s-a publicat Legea nr. 168/2013 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 8/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2013 privind Codul Fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale.

Legea aduce clarificari in ceea ce priveste aplicarea prevederilor, precum si completari fata de modificarile initiale, publicate in Ordonanta Guvernului nr. 8/2013, dupa cum urmeaza:

  • Se aduc completari privind nivelul de la care se calculeaza si retin contributii sociale si impozit asupra sumelor reprezentand indemnizatii de delegare si detasare primite de salariati de la entitati nerezidente, acest nivel fiind cel stabilit prin Hotarare de Guvern pentru tara de rezidenta a angajatorilui nerezident, de care ar beneficia persoanele din institutiile publice daca s-ar deplasa in tara respectiva. in acest sens se adauga litera i1) la art. 55 alin (2) si litera m1) la art. 2964
  • Impozitul aferent sumelor reprezentand indemnizatii de delegare si detasare se calculeaza si se retine la fiecare plata, conform art. 55 alin (6)

Comments

comments

Ultimele noutati
Cele mai citite articole
Web Statistics